Bioblu - recuperarea apelor de ploaie

Il n'y a pas de traductions disponiblesScopul instalatiei “Bioblu” este acela de a gestiona apele meteorice recuperate, pentru a le utiliza la activitati gospodaresti, care nu necesita consum de apa potabila, cum ar fi: toalete WC, udat gradina, spalat autoturismul personal, iar daca montam un sistem de dezinfectie, apa meteorica se poate utiliza si la spalatul rufelor cu un consum redus de detergent de pana la 50%, deoarece apa meteorica are o duritate mai mica decat apa pluviala.

Daca vrem sa montam o instalatie “Bioblu”, atunci se va executa o retea de alimentare cu apa meteotica cu tevi de culoare diferita fata de tevile de apa potabila, iar pe robineti se va pune o eticheta cu marcaj “apa nepotabila”.

Elementele principale ale instalatiei Bioblu sunt: rezervorul subteran din polietilena si centrala electronica de comanda si control. In interiorul rezervorului este montat un sistem denumit DECAPLUS, compus din urmatoarele elemente: parafrunzar montat pe teava de intrare in rezervor, tub decantor deflector, tubulatura de alimentare cu electrovalva si clapeta de sens, tubulatura de alimentare retea pentru udat gradina, tubulatura de alimentare retea servicii cu filtru cu cartus de 120 microni, sistem manual de recirculare in interiorul rezervorului cu sistem de dozaj dezinfectant, rezervor tampom de 30 litri cu supapa de sens si pompa submersibila, senzor de debit, sonda de nivel si cutie cabluri electrice. Sistemul DECAPLUS se poate scoate usor pentru a se putea executa operatiunile de intretinere zilnica si reparatii.Site dezvoltat de: